Workshop “Stip je suf”

In aansluiting op de nieuwste trend binnen het servies beschilderen stippen we ons nu suf!

Word ook jij zo enthousiast bij het zien van zoveel vrolijk stipwerk op servies? Dat overkwam mij zo’n anderhalf jaar geleden ook… Daarop besloot ik contact te zoeken met de grondlegster van deze techniek, Nienke van der Zwan van StipStijl. Ik prijs mij dan ook zeer gelukkig dat zij haar technieken met mij heeft willen delen om ook jullie in deze hoek van het land te kunnen besmetten met het ‘stip-virus’ (en ja, het is behoorlijk besmettelijk!).

Geïnspireerd door de Aboriginals na haar rondreis door Australië, is Nienke aan de slag gegaan met het verfijnen van deze techniek. Een voorwerk van jaren, met veel liefde en geduld ontwikkeld. Een gedachte die ik graag in deze workshop meeneem, omdat nou juist háár voorwerk het succes van het stippen op servies heeft bepaald…

En daar plukken wij nu de vruchten van! Kom ook stippen en ervaar wat het met je doet als je je eigen kunstwerk onder je handen ziet ‘groeien’… In tegenstelling tot de ‘normale’ workshop servies beschilderen, waarbij je met een beschilderde theepot, schaal of anders naar huis gaat, ligt bij deze workshop de nadruk meer op het leren van de techniek. Deze workshop wordt dan ook aangeboden  inclusief alle materialen, evenals het schaaltje waarop je het stipwerk gaat toepassen. Na afloop van de workshop bestaat de mogelijkheid tot aankoop van verf en enkele materialen om je techniek thuis verder te verfijnen.

De kosten voor de workshop bedragen €35,- pp, inclusief servies.

Mocht je liever ‘stippen’ op het servies uit onze aanwezige servieskast zoals benoemd onder de workshop ‘servies beschilderen’, dan hanteren we de prijs van 30,00 pp, exclusief servies (waarna er een keuze gemaakt wordt uit de servieskast).

Check de pagina https://basiclodge.nl/agenda/ voor de geplande aanschuifdata, of neem contact op over een datum waarop je graag met je eigen groepje (vanaf 5 personen) wilt komen.

Meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook eens op www.instagram.com/stipstijl van Nienke van der Zwan; mijn leermeester, inspirator en motivator!

Haak workshops